Poplista

Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz - Nie mówię tak, nie mówię nie
1
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie
Dennis Lloyd - Mad World
2
Dennis Lloyd Mad World
sombr - undressed
3
sombr undressed

Co było grane?

Ed Sheeran - Azizam
09:51
Ed Sheeran Azizam
Brodka - Miałeś być
09:53
Brodka Miałeś być
FAKTY RMF FM -
10:00
FAKTY RMF FM

Hit na Wielkanoc: Jajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane pastą awokado mogą stać się przebojem waszego wielkanocnego stołu. Ta przekąska to ciekawe połączenie składników, które jest nie tylko smaczne i zaskakujące, ale także zdrowe. Dodatkowo prezentuje się niezwykle wiosennie!

Do przygotowania jajek faszerowanych pastą awokado potrzebujemy: 6 jajek, 1 dojrzałe awokado, 2 łyżeczki chrzanu, sól, pieprz, ząbek czosnku, kiełki (np. rzodkiewki), ewentualnie rzeżucha, 2 łyżeczki oliwy lub 1 łyżeczka domowego majonezu.

Przygotowanie:  Gotujemy jajka na twardo. Przecinamy na pół i ze środka wyjmujemy żółtka, które przekładamy do blendera.

Obieramy awokado, wyjmujemy pestkę, miąższ przekładamy również do blendera, gdzie są już żółtka. Dodajemy obrany ząbek czosnku, sól, pieprz, dolewamy oliwę lub majonez. Dokładamy 2 łyżki chrzanu i wszystko miksujemy.

Gotową pastą faszerujemy połówki jajek, które dekorujemy kiełkami lub rzeżuchą. Smacznego!
 

Polecamy

Więcej z kategorii

Najchętniej czytane