Poplista

Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz - Nie mówię tak, nie mówię nie
1
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie
Dennis Lloyd - Mad World
2
Dennis Lloyd Mad World
sombr - undressed
3
sombr undressed

Co było grane?

FAKTY RMF FM -
08:00
FAKTY RMF FM
Shawn Mendes / Camila Cabello - Señorita
08:04
Shawn Mendes / Camila Cabello Señorita
Meduza / James Carter / Elley Duhé / Fast Boy - Bad Memories
08:07
Meduza / James Carter / Elley Duhé / Fast Boy Bad Memories

Weź truskawki, biszkopty i mascarpone. Wyjdzie obłędnie pyszny deser

Tiramisu to wspaniały deser, który zdobędzie uznanie nawet największych smakoszy. Teraz, kiedy trwa sezon na uwielbiane przez wszystkich truskawki, można stworzyć prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Ania Starmach zamieściła w sieci przepis na truskawkowe tiramisu!

Truskawkowe tiramisu. Przepis Ani Starmach

  • 300 g biszkoptów (okrągłych lub podłóżnych)
  • 500 g truskawek
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 4 żółtka
  • 80 g drobnego cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 400 ml mocnej ostudzonej czarnej kawy

Przepis na truskawkowe tiramisu. Tak robi je Ania Starmach

Żółtka ucieramy z cukrem na parze do momentu powstania jasnej puszystej piany. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone mieszamy z ostudzonymi żółtkami, dodajemy śmietankę. Mieszamy delikatnie, aby masa nadal była puszysta. Biszkopty maczamy w kawie. Układamy w formie blisko siebie. Wykładamy na nie połowę masy, posypujemy kakao. Układamy kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, a na nie resztę masy. Posypujemy kakao. Na wierzch wykładamy pokrojone truskawki. Schładzamy w lodówce przez kilka godzin, aż biszkopty zmiękną. Smacznego!

Ciasto z rabarbarem i kruszonką. Przepis Ani Starmach
Trwa sezon na rabarbar. Można zajadać się nim, "maczając" go w cukrze lub przygotować z niego wspaniałe desery. Jednym z najpopularniejszych jest ciasto z rabarbarem i kruszonką. Przepis zdradziła Ania Starmach.

Polecamy

Więcej z kategorii: Styl życia

Najchętniej czytane