Poplista

Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz - Nie mówię tak, nie mówię nie
1
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie
Dennis Lloyd - Mad World
2
Dennis Lloyd Mad World
sombr - undressed
3
sombr undressed

Co było grane?

Michael Sembello - Maniac
12:16
Michael Sembello Maniac
Eminem - Houdini
12:20
Eminem Houdini
Sylwia Grzeszczak - Och i ach
12:29
Sylwia Grzeszczak Och i ach

Ten deser z rabarbaru to mój hit. Nie ma prostszego przepisu

Trwa sezon na rabarbar, z którego da się przygotować wiele pyszności. Jednym z błyskawicznych, a jednocześnie przepysznych deserów, jest rabarbar pod kruszonką. Sprawdzonym przepisem podzieliła się Ania Starmach.
Przepis na deser z rabarbaru, fot. Shutterstock

Rabarbar pod kruszonką według Ani Starmach

Nadzienie

  • 800 g rabarbaru
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu

Kruszonka

  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 70 g cukru
  • 50 g mielonych migdałów (możesz zamienić na orzechy włoskie)

Przepis na deser z rabarbaru według Ani Starmach

Nadzienie: Rabarbar dokładnie umyj, odkrój zgrubiałe końcówki i liście, te nie będą ci już potrzebne. Rabarbar pokrój w cienkie plastry, przełóż go na patelnię lub do rondla. Dodaj cukier, cynamon, cukier waniliowy. Smaż przez około 7–10 minut, aż kawałki rabarbaru „rozpadną się”.

Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj, powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Rabarbar przełóż do żaroodpornej formy o wymiarach 16x16 cm, posyp go kruszonką. Piecz około 30–35 minut w temperaturze 180 stopni.

Czytaj dalej:
Polecamy